Часовници Bruno Söhnle

Chasovnici-bg.com

В град Glashütte, в района на Източна Германия, известен като Саксония, се намира домът на немското часовникарство. Часовниците Bruno Söhnle са един от единадесетте производители, които наричат ​​Glashütte свой дом, заедно със 7000 жители, много от които всъщност са заети в часовникарската индустрия от тези местни часовникарски компании.
Bruno Söhnle стартира своята едноименна компания през 2000 г. след дълга история в света на часовниците и все още участва в бизнеса заедно с дъщеря си Стефани и сина си Бернд. Компанията се е превърнала в процъфтяващ бизнес, произвеждащ часовници на достъпни цени в стил, типичен за дизайна, повлиян от Bauhaus, с който германската област е станала известна. Компанията Bruno Söhnle сега притежава два различни обекта в района, единият в самия Glashütte, а другият в близкия град, Dittersdorf, който се намира в горната част на долината над главния град. Заводът в Dittersdorf е мястото, където се произвеждат и завършват компонентите за часовници и след като бъдат завършени, те се транспортират до обекта Glashütte за окончателно сглобяване и качествен контрол. След това готовите часовници се изпращат до дистрибутори и търговци на дребно в 36 страни по света, включително и нашия онлайн магазин Chasovnici-bg.com
Всеки часовник Бруно Зьонле носи етикет Made in Germany, който се поставя единствено на прецизни часовници, произведени и сглобени изцяло в Германия. Марката Bruno Soehnle предлага кварцови и механични часовници, като запазен знак е прозрачния заден капак на корпуса, през който се вижда механизма.