За въпроси и поръчки 0882 254583

BaselWorld - най-голямото изложение за часовници

Изложението BaselWorld за бижута и часовници е търговско шоу, което се организира ежегодно в Базел, Швейцария. Международното събитие обединява около 2100 изложители от около 45 страни, включително водещите марки за часовници и бижута, както и компании, специализирали се в скъпоценности. Изложителите показват своите най-нови продукти на експерти в индустрията, представители на масмедиите, колекционери на часовници и познавачи, на всички онези, които се интересуват от най-новото в индустрията. Посетителите на изложението се запознават с разнообразие от продукти за отбрана клиентела. Изложбената площ покрива повече от 160 000 квадратни метра с различни зали, разположени на няколко етажа. Продуктите са разделени в специални сектори, разположени в шест изложбени зали - Зала на Вселената, Зала на елементите, Зала на Въображението и т.н. Управителите на BaselWorld са се погрижили за осъвременяването на дизайна на залите. През 2007 г. Залата на Мечтите е с изцяло подновен дизайн.
Компаниите за часовници и бижута и други марки, свързани с индустрията, показват продуктите си в свои собствени зали. В изложението се помещават също и националните павилиони. Изложението BaselWorld осигурява цялостен поглед върху пазара и предлага на участниците подходящи бизнес платформи за откриване на нови възможности и на нови партньори. Традиционно изложението се провежда през пролетта. То привлича над 94 000 посетители, сред които и търговците на едро и дребно от различни краища на света. Посетителите на изложението се потапят в атмосферата на бизнеса и търговските вериги и се информират за най-новите течения и нововъведения в индустрията. Посетителите на това световно изложение могат също да посетят и BaselWorld Village, разположено в съседство. Селото осигурява специални удобства като барове, ресторанти, фоайета и външни площи, където партньорите могат да дискутират своите бизнес дела в уютна атмосфера. По време на изложението BaselWorld Village е отворено всяка вечер от 18:00 до 02:00 часа след полунощ. За да посетят селото, участниците трябва да предприемат 10-минутно пътуване с такси, трамвай или автобус.
Историята на изложението BaselWorld води началото си от 1917 г., когато е основан първият Schweizer Mustermesse Bazel (в съкращение MUBA) със специална секция, посветена на бижута и маркови часовници. През 1925 г. MUBA организира изложение, което включва няколко производители на часовници, докато през 1931 г. в специален павилион се появява първото Schweizer Uhrenmesse-Swiss Watch Show. Годината 1972-ра бележи важно събитие в историята на изложението - MUBA организира изложбата "Европа - място за срещи", която събира компании от Франция, Италия, Германия и Обединеното кралство.
През 1983 г. изложението сменя името си - преди се е наричало BASEL плюс две цифри, обозначаващи годината на изложението - BASEL 83 и BASEL 86 включва компании извън Европа, което води до нарастване броя на посетителите, пристигащи от други континенти.
2003 е годината, отбелязала по-нататъшна крачка в развитието на изложението - появява се нова корпоративна идентичност - BaselWorld. Новото име и имидж се въвеждат като важна част от 3-годишния проект за стратегическо развитие на изложението. BaselWorld си спечелва положението на водещо световно изложение в сферата на индустрията с луксозни стоки.

Онлайн магазин www.chasovnici-bg.com

източник: списание Prime Time

Google