За въпроси и поръчки 0882 254583

Hublot - официален времеизмервател на Световното по футбол в Бразилия

Тази година Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono от Hublot ще бъде официален времеизмервател на Световното първенство по футбол в Бразилия. Това е първият часовник, предлагащ функцията двоен ретрограден механизъм в комбинация с централен хронограф и задвижване с патентовано махало. Инженерите и часовникарите от Hublot са се вдъхновили от най-популярния спорт на планетата и са разработили механизъм, предназначен специално за света на футбола, отдавайки почит на предстоящото, най-престижно спортно събитие.
Часовникът Hubot Unico е уникален за бранша. Като основа използва прикачен открит механизъм и два кръгли циферблата. След близо 18 месеца научни изследвания и развойна дейност на помощ за пръв път в историята на швейцарските часовници Hublot пристига и новият автоматичен механизъм HUB1260 - двоен ретрограден механизъм с централен хронограф, включващ 385 компонента и задвижване с патентовано махало. Този тип механика е един от малкото, използвани в часовникарската индустрия днес.
Как работи? При стартиране на хронографа втора стрелка за секунди и втора за минути се задвижват от ляво надясно в дъга с диапазон от 45 минути, или времето на едно полувреме във футболен мач, като е добавено поле от 15 минути, измерващо почивката на полувремето или допълнително продължение след редовните 90 минути. Два бутона от двете страни на короната пускат, спират и нулират механизма. При натискане на бутон, позициониран на 2 часа, прозорец в центъра на 12 часа показва кой период от време се измерва - първо полувреме, почивка между полувремената, второ полувреме или добавено продължение.
Chasovnici-bg.com:hublot-big-bang-unico-bi-retrograde-chrono.jpg
Голямо предизвикателство за прецизната функционалност на този швейцарски часовник се оказала енергията. Този доста необичаен втори механизъм изисквал повече енергия, която можело да се осигури от по-бързи движения на ръката. Проблемът бил решен, доколкото е възможно, така че да не влияе на правилното функциониране на дисплея за времето. За целта Hublot селектирал материали и функции, предлагащи възможно най-нисък разход на енергия и коефициент на триене. Очевидно е, че времето не спира по време на футболен мач. Това е причината, поради която по-малък циферблат с две стрелки, измерващи часа и минутите, е позициониран на 6 часа. Те постоянно показват часа и минутите, докато секундите се изобразяват на по-малък сектор, разположен на 9 часа, който се върти постоянно и показва на собственика на този уникален модел, че часовникът му работи. В тази швейцарска машина резервата за мощност е приблизително 72 часа.
Въпреки че официалното му име е Hublot Big Bang Official Watch of the 2014 FIFA World Cup Brazil, той вече спечели прозвището Soccer Bang. Предлага се в две версии - с 18-каратово злато плюс панел от въглеродни влакна в лимитирана серия от 100 бройки и с черна керамика, също с панел от въглеродни влакна в лимитирана серия от 200 бройки.

Часовници от Chasovnici-bg.com

Google