За въпроси и поръчки 0882 254583

IWC - титанът на океана

Chasovnici-bg.com:IWC.jpg
IWC Aquatimer е динамична, изключително мъжествена и професионална линия от спортни часовници, а традицията и датира от 1967 г. Дизайнът на новото поколение е доста по-изчистен от този на предшествениците. Ще ви завладее мигновено с иновативния си въртящ се ринг, характерен за гамата на този модел. Фактът, че новата колекция часовници бе представена на фона на изумителните Галапагоски острови, никак не е случаен. Малко са районите на земята, където има такова видово разнообразие едновременно на сушата и в океана като на този архипелаг, а Aquatimer е перфектният другар за всякакви експедиции над и под водата и се вписва прекрасно като частица от този естествен рай. Швейцарският производител IWC наистина се чувства съпричастен към опазването на крехката екосистема на Галапагоските острови в качеството си на спонсор на фондацията "Чарлз Дарвин". Същия договор компанията има и с обществото "Кусто", кръстено на едноименния френски учен и фотограф и поставило си за цел да запази моретата на света.
Но да се върнем на часовника - за първи път часовник от водолазната линия е обзаведен с вечен календар. Вариантът IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month (Ref. IW379401) е наистина голям часовник от две гледни точки. От една страна, в корпуса му бие калибър 89801 с въпросния вечен календар и широк дигитален дисплей за датата и месеца. От друга страна, флагманът в новата колекция, лимитиран едва до 50 бройки, е с впечатляващ по размери диаметър - 49 мм. Това е вторият по големина ръчен модел в гамата на швейцарските IWC.
Водоустойчив е до 10 бара и безспорно ще привлече вниманието както на твърда почва, така и под водата. Напълно в духа на галапагоските морски игуани. Но за водолазни подвизи ви препоръчваме версията Aquatimer Deep Three. Титанът на океаните обаче е версията Automatic 2000, изработен от титан и с дизайн, вдъхновен от Ocean 2000, създаден от Фердинанд А. Порше през 1982 г. Той издържа налягане под водата до цели 200 бара.
В гамата има и версия, посветена на Галапагоските острови, и още една - на Чарлз Дарвин, водил изследванията си за теорията на еволюцията на това прекрасно място. Корпусът на последния е изработен от бронз, материал, характерен за часовниците от 19 век, когато е живял ученият. Можем да продължим с изреждането на специалните модели в обновената гама на Aquatimer и така ще стигнем и до варианта в памет на експедицията на Ив Кусто.

Автор: Мегамол за часовници Chasovnici-bg

Google