За въпроси и поръчки 0882 254583

Неизвестните скъпи швейцарски марки часовници Artya и Snyper

Швейцарската марка Artya отново прави революция с иновативен часовник с прозрачен заден капак, нов вид карбон с тръбна конструкция и 3 истински куршума.
Руската ролетка е игра със смъртта, при която револверът се изпразва и в него остава само един куршум, зареден в някое от шестте гнезда. Барабанът се завърта точно както се завърта рулетката в казината, играчът насочва дулото към слепоочието си и натиска спусъка. Залогът е потенциалното самоубийство на някои от участниците. Според една от легендите руските офицери са се спускали в това безумно хазартно начинание, за да изтъкнат храбростта си, според други - карали са осъдените на смърт затворници да го правят. Има и друга теория - че при някои револвери със свободно въртящ се барабан запълненото с куршум гнездо винаги ще се пада най-отдолу според законите на физиката. Това не е доказано, а и револверите имат различна конструкция. Не ви препоръчваме да упражнявате този вид хазарт.
Chasovnici-bg.com:Artya-Russian-Roulette-Glasnost-G1.jpg

Именно Руска рулетка - Гласност кръстиха часовника си швейцарците от Artya, които винаги имат актуално и оригинално предложение по всяка тема. Russian Roulette Glasnost G1 е част от вече известната ни колекция Son of a Gun и съответната подлиния, посветена на руската рулетка. Версията Glasnost G1 е с напълно нова концепция и се подчинява на две от тенденциите, наложени по време на BaselWorld. Два истински 6-милиметрови куршума Flobert са монтирани странично в дясната част на корпуса. Отколешна мечта на дизайнера Айвън Арпа вече е действителност - благодарение на технологията ITR2, композитен материал, състоящ се от карбонови нанотръби, с което часовникът е четири пъти по-лек спрямо титанов модел със същите размери. Механизмът е напълно скелетонизиран, за да бъде допълнително олекотена конструкцията. Сапфиреното стъкло на задния капак разкрива великолепието на задвижващите предавателни колела. Циферблатът е оформен като напречен разрез на 6-цилиндров барабан на револвер. Горната му касета се върти с всяко движение на китката, като последният отвор застава върху истински куршум - този път Magnum 357. Часовникът е с ръчно навиване на механизма с 42-часов силов резерв, а каишката е от алигаторска кожа. Серията е лимитирана до 9 броя. Посланието е повече от ясно - животът е непрестанна игра на руска рулетка.

Най-харесваният модел от швейцарската марка Snyper е новото издание Snyper IronClad.
Този производител е сравнително млад, но в него има потенциал. Марката Snyper е създадена в чест на феновете на часовниците и специалните снайперистки сили по цял свят. Посланието, което носи, е символ на приятелството и лоялността. Дизайнерът на часовниците е талантливият Жан-Франсоа Рюшоне, като самият той е бивш снайперист. С часовник Snyper ще видим принц Албер, Джони Холидей, Джибрил Сисе, както и други известни личности. Цената им обаче показва принадлежност по-скоро към клубовете, отколкото към специални военни мисии. От създаването си насам марката е пуснала само четири модела, но бихме казали "и то какви"! Наречени са простичко Snyper One, Snyper Two, F117 Tourbillon и Snyper IronClad. Ето че на ход е новото издание на последния споменат. Говорим за автоматичен хронограф, в който тупти механизмът F101, създаден от компанията Concepto. Механизмът на този нов модел е с 25 камъка и трепти с 28 800 пулсации за час. 53-милиметровият му корпус е от стомана с PVD покритие и разполага с 48-часов силов резерв. Функциите са часове, минути, секунди, хронограф, ден и дата. Водоустойчив е до 100 метра. Циферблатът е с черно карбоново покритие. Вътрешният безел е решен в червено. Каишката е от черна телешка кожа с алигаторски релеф.
Chasovnici-bg.com:Chasovnik-Snyper.jpg

Коронката е изрисувана с червени концентрични кръгове, досущ като мишена. Мъничкият снайпер, който върви в комплект с часовника, всъщност е фенер с LED и лазерен лъч. Можем да го закрепим към корпуса в позиция на 9 часа. Остава просто да се прицелим в тъмното и да затаим дъх. Според женевския производител купувачите на такъв часовник наистина изповядват веруюто на абсолютна дисциплина и самоконтрол. Засега тази марка има представителства единствено и само в Швейцария. Освен часовниците брандът Snyper произвежда и аксесоари като LED лазерни фенерчета, запалки, гилотини за пури и други.

Автор: Мегамол за часовници www.chasovnici-bg.com

Google