За въпроси и поръчки 0882 254583

Механични часовници с дълбокомер

Едно от първите неща, които се учат в курсовете за гмуркане е ефектът на сгъстения въздух под вода – това е въпрос на живот и смърт. Въздухът, който дишаме в ежедневния живот, се състои от приблизително 21% кислород и 79% азот. Същото важи и за сгъстения въздух, когато се гмуркане. При гмуркане под вода, обаче, налягането въздейства на начина, по който телата ни поглъщат тези газове. Колкото по-дълбоко се потопите, толкова повече азот тялото ви поглъща. По време на ежедневния живот това не ви засяга, но по време на гмуркане, налягането кара тялото ви да консумира азота, а твърде голямото насищане с азот може да причини на човек значителна вреда.
За да се предотврати това, има насоки и правила за безопасни практики на гмуркане. Това може да ви помогне да определите колко време е безопасно да останете под вода, включително и за няколко спускания. Едно от нещата, които се учат е как да четете таблиците за гмуркане. За гмурканията, се използват специални смеси газ за предотвратяване на тялото да се насити прекалено с азот.
Така че, когато се гмуркате, е много важно да може да се измери дълбочината и продължителността на вашето гмуркане. Това ще помогне за предотвратяване на кесонна болест, където азотът се абсорбира от тялото ви и се освобождава твърде бързо, което води до балони, които се образува в тъканите и кръвта. Заедно със специалната подходяща екипировка за гмуркане, е много готино да имаш тези важни функции на китката си, та дори ако просто ги използваш като резерва.
Ето подбор на три модела швейцарски механични часовници на престижни марки от висок клас с напълно функционален дълбокомер, които е чудесно човек да има в такова приключение като гмуркането.
Направен от лек титан, моделът IWC Aquatimer Deep Three е третото поколение водолазни часовници на марката IWC, притежаващ функцията за измерване на дълбочина с множество опции, т.е. действителната дълбочина, максимална дълбочина и изминало време на гмуркане. Това са всички необходими параметри за безопасно гмуркане. За целта IWC разработват специален механизъм за тези функции, които работят чрез набор от лостове, контролирани от мембрана, която се влияе от налягането на водата. Индикаторът за максимална дълбочина може да се нулира с натискането на един бутон. Подобно на другите часовници за гмуркане, моделът на IWC е с голям корпус от 46 мм в диаметър и има индикатор за дълбочина до максимум 50 m. Неговата степен на водоустойчивост е до 100 м, което е достатъчно за един ентусиазиран начинаещ водолаз. Часовникът IWC Aquatimer Deep Three има механичен самонавиващ механизъм с резерв от 42 часа.
Chasovnici-bg.com:iwc-aquatimer-deep-three-watch.jpg

Моделът Oris Aquis Depth Gauge има интересна конструкция и уникален начин за измерване на налягането. Има една кухина в сапфирения кристал по ръба на скалата, която позволява на водата да влиза. Колкото е по-дълбоко, толкова налягането е по-високо. По този начин, все повече и повече вода навлиза в кристала, компресира наличния въздух и показва на скалата колко дълбоко сте. Това е уникална конструкция, която е съвсем точна в измерванията. Корпусът на часовника е от стомана с диаметър 46 мм, а водоустойчивостта е 50 бара. Този модел на Oris се предлага със силиконова каишка с катарама от стомана, включваща специален разширител поставяне върху водолазния костюм. Автоматичният механизъм има резерв за 38-часова мощност.
Моделът Jaeger-LeCoultre Master Compressor diver също е изработена от титан. Водоустойчив до 300 m, той седи между Oris и IWC по отношение на дълбочинния капацитет, но печели по издържливост на резерва с продължителност 48 часа при пълно навит механизъм. Дълбокомерът е механичен, подобен на IWC, но е с параметри на измерване до 80 м под повърхността. Действителната дълбочина се индикира със стрелка. В допълнение към показването на час и дълбочинен рейтинг, можете също така да се възползвате от GMT-функцията на този водолазен часовник; удобна за тези, които пътуват по света с цел да посетят страхотни места за гмуркане. С дебелина на корпуса от 20 мм, моделът на Jaeger-LeCoultre е най-дебел от трите разгледани модела.
https://www.chasovnici-bg.com/оригинални-маркови-1-142-Orient.html

Google