За въпроси и поръчки 0882 254583

Открити механизми - 10 забележителни часовници скелетон

В часовниците скелетон, часовникарите оголват циферблата и механизма така, че по-голямата част от вътрешността на часовника да бъде видима. За хората с афинитет към техническото открито видимо майсторство, което осигуряват моделите скелетони, тези екземпляри им дават детайлен поглед към работата на механизма отвътре и дават възможност да се любувате ма красотата и сложността му при всяко поглеждане на часа. По-долу ще разгледаме 10 от забележителните модели тип скелетон, произведени напоследък. Примерите са модели на марки от скъпия клас, но на пазара съществуват достатъчно прозрачни часовници скелетон от среден клас, които масовия потребител спокойно може да си позволи по цена.
Моделът Squelette 8 Jours (Ref. 6633-1500-55B) от елегантната колекция Villeret на швейцарската марка Blancpain предлага едно от най-сложните изпълнения на отворен механизъм. Произведеният от самата компания Blancpain механизъм е показан през предно и задно сапфирено стъкло. Самият механизъм е с ръчно навиване Calibre 1333SQ, като е оборудван с титаниев баланс, балансна пружина Breguet и голям резерв на работа.
На най-известния панаир за часовници Baselworld’ 2014 марката Chronoswiss реализира за пръв път скелетонизирана версия на своя спортен модел Chronoswiss Timemaster Chronograph. Това осигурява на притежателя на този екземпляр уникална гледка към декорирания с филиграни автоматичен механизъм и предлага два различни циферблата, и двата обградени от здрави полирани безели с DLC черно покритие. И двете версии на Chronoswiss Timemaster Chronograph Skeleton имат корпуси от висококачествена стомана и са с диаметър 44 мм и дебелина 15,3 мм.
Chasovnici-bg.com:Blancpain-Squelette-8-Jours.jpg

Немската луксозна часовникарска марка Glashütte Original представя своя модел Senator Manual Winding Skeletonized Edition на Baselworld’ 2014. Той се отличава с изцяло нов, скелетонизиран механизъм, собствено произведен от самата компания Glashütte Original Caliber 49-18. Часовникът, който има полиран корпус с диаметър 42 мм, е изработен от 18 карата розово злато, показва своето сложно движение в центъра на циферблат от галванизирано сребро. Периферията на циферблата е украсена с разграфени като железопътни релси минутни индекси и фино изрисувани римски числа за часовете, докато минутната и часовата стрелки в син цвят отмерват времето.

Напоследък Hublot представя своята нова версия от своята линия часовници Classic Fusion skeleton – това е моделът Hublot Classic Fusion Classico Ultra-Thin All Black. Този ултратънък часовник с дебелина от само 8,3 мм има диаметър 45 мм. Скелетонизираният механизъм Hublot е ръчно навиващ се калибър HUB1300 “Classico” и е проектиран и изработен изцяло във фабриката на марката в Nyon. Той се състои от 130 части, има 23 камъка и е с дебелина 2,9 мм, честотата му на трептене е 21,600 vph (3 Hz, а резервът покрива невероятните 90 часа. Цената на Classic Fusion Classico Ultra-Thin All Black е $18,300.
Наскоро Maurice Lacroix добавиха към своята колекция моделът Masterpiece Squelette Torque. Този скелетон има 43-милиметров стоманен корпус с куполовидно стъкло от сапфир, откриващо скелетонизирания калибър ML 134 с характеристика автоматично навиване и резерв от 45 часа. Мостовете, дисковете и колелетата на механизма са напълно видими. Мостовете са третирани с тантал или имат златно покритие. Главният мост е декориран с логото на марката sandblastedMaurice Lacroix и е финиширан с методът пясъкоструене.
Chasovnici-bg.com:Hublot-Classic-Fusion-Classico.jpg

Направен за благотворителния аукцион, Only Watch 2013, скелетонът на Piaget постига нов рекорд от едва 5.34 мм за най-тънък подобен часовник с автоматичен отворен механизъм, умение, което тази марка владее перфектно. Моделът притежава калибър, собствено произведен от Piaget и е най-тънкият в света автоматичен открит механизъм с едва 2,40 мм дебелина. В този уникален екземпляр Piaget използват финиширане с черно PVD покритие както на част от механизма, така и на безела на иначе изпълнен в 18-каратово бяло злато корпус.
Roger Dubuis презентират часовник, който комбинира скелетонизиран механизъм с турбийон. Моделът Roger Dubuis Excalibur 42 Skeleton Tourbillon, който притежава скелетон турбийон, съдържа 165 компонента и е задвижван от калибър RD505SQ. Версията в бяло злато възлиза на $164,500, а тази с розово злато струва $153,500.
Часовникът Tissot T-Complication Squelette има дизайн, вдъхновен от колела, има пет спици, зад които се вижда скелетонизираният механизъм. Отделеният секударник е встрани и има гравирана думата “sec.” Механизмът е с ръчно навиване и е екскузивно направен за Tissot. Цената на този модел скелетон Tissot T070.405.16.411.00 е $1,950.
Ulysse Nardin насочва своето производство на отворени часовници, създавайки своя първи часовник със скелетон турбийон механизъм, напълно собствено разработен през 2013 година. Този ръчно навиващ се механизъм включва турбийон, който пък съдържа балансна пружина, анкър и задвижващо колело, направено от силикон. Под позицията за 12 часа се вижда друго колело, гравирано с името на марката и с изписан внишителният резерв от 170 часа (Ulysse Nardin 170-hour power reserve). На версията с корпус от розово злато елементи на механизма са финиширани с родиево покритие, а на версиите с бяло злато или платина – украсата е с 18 карата жълто злато. Моделът Ulysse Nardin Skeleton Manufacture има две лимирани линии: 99 броя в розово злато на цена ($75,000 и 99 броя от платина на цена ($85,000.
Свойствено за Vacheron Constantin, вдъхновението за Métiers d’Art Mecaniques Ajourées collection (“ajourée” на френски – отворен механизъм, скелетон) идва от архитектурния дизайн през 19 век на европейските железопътни гари – готическите арки и куполи на Индустриалната революция заедно с отличителните стенни часовници с римски цифри. Механизмът на скелетоните на Vacheron Constantin е описан от самите тях като ръчно скулптуриран, отличаващ се с ръчен откос, гравиране, изправяне, фини интериорни ъгли и контрастни контури и полирани финиширания. Външният ринг на циферблата е във версии с черен, сив или син цвят, а бижутерийната версия на модела е с диаманти с форма багет на безела. Корпусът с диаметър 40 мм е изработен от бяло злато.

Google