За въпроси и поръчки 0882 254583

Презентация на Световното изложение за часовници Baselworld

Какво точно е Baselworld? Защо е толкова важно? Какво се случва там? Мога ли да отида? За отговорите на тези и още въпроси, прочетете по-нататък. Тук са поставени 10 най-често задавани въпроси, за да придобиете представа за това огромно изложение за луксозни часовници, провеждащо се ежегодно.
Chasovnici-bg.com:BaselWorld.jpg

1. Какво е Baselworld? Baselworld, понякога наричан и Basel Fair, е най-голямото изложение за часовници и бижута в света. Провежда се всяка година, както можете да предположите, в Базел, Швейцария. За 2016 годината, датите на събитието са 17-26 март, като всяка година сезонът е един и същ, но с разлика в датите, те могат да бъдат през март или април.
2. Колко голямо е изложението? То е разположено на площ от 1,5 милиона квадратни метра в няколко сгради. Повече от 7000 камиона с материали и стоки, тежащи десетки хиляди тона, са доставени от всички краища на света. Това отнема 20 000 работници и шест седмици, за да бъде подредено всичко. Около 1400 компании излагат своите продукти – часовници и/или бижута по време на изложението, а повече от 120 000 гости и 3600 журналисти редовно посещават събитието.
3. Защо е важен Baselworld? Baselworld е мястото, където много от най-добрите производители на часовници и бижута в света представят новите си колекции. Това е като автомобилното изложение в Детройт или Парижката седмица на модата. Водещи модни списания изпращат своите редактори, за да отбележат модните тенденции за следващата година.
4. Кои марки участват в изложението? Водещи марки луксозни часовници излагат своите уникални продукти на Baselworld, включително Rolex, Omega, TAG Heuer, Breitling, Patek Philippe и Breguet. Топ модни къщи със силно присъствие в света на часовниците и бижутата, като Chopard, Harry Winston, Hermès, Bulgari, Louis Vuitton, Chanel, Gucci и Dior също показват най-новите си творения. Компании, които снабдяват производителите с различни компоненти също участват. Можете да намерите пълен списък на изложителите и карти на районите на официалния уеб сайт на Baselworld. Ако се чудите защо марки като Cartier, IWC, Jaeger-LeCoultre и Panerai не са в списъка, те, и няколко други, имат свое собствено изложение в Женева, наречено Salon International de la Haute Horlogerie или SIHH.
5. Какво се случва в Baselworld? Изложението е на първото място, където водещите търговци на дребно се срещнат с производителите на марките, за да видят най-новите колекции и направят поръчки за нови продукти. Панаирът също генерира огромна публичност, тъй като марките и техните PR компании държат пресконференции, дават интервюта и се срещат с редактори и журналисти. Водещи медии по целия свят отразяват най-новите продукти на пазара и тенденциите.
6. Отворен за обществеността ли е Baselworld? Да. Можете да закупите билети за изложението на място или предварително онлайн. Цените за 2014 г. е 60 швейцарски франка за еднодневен билет и 150 швейцарски франка за целия панаир. Можете да проверите на официалния сайт за пълни подробности. Имайте предвид, че споменатото по-горе изложение SIHH, не е отворено за обществеността.
7. Какво ще видя на изложението? Може да видите повече часовници и бижута, отколкото някога сте виждали в живота си, във всички ценови диапазони. Основните марки изложители са в големи шоуруми, докато по-малките и новодошлите са настанени в по-скромна обстановка.
8. Мога ли да си купя часовник на изложението? Най-общо казано, отговорът е не. Панаирът не е за продажби на дребно. Въпреки, че часовниците и бижутата са изложени в стъклени витрини, това е единствено за разглеждане, без да може да ви извадят модел, за да видите отблизо. Представители на търговския бранш и пресата, с предварително уговорени срещи, могат да видят отделните екземпляри и колекции в затворени помещения със строги мерки за сигурност.
9. Как да планирам пътуването си? Ключът е да се започне по-рано. Големият брой на участниците означава, че близките хотели са резервирани по-рано от тях. Посетителите остават далеч за преспиване на места като Цюрих - около един час път с най-експресните влакове. Поради разположението на Базел, много посетители остават в Германия и Франция, където малките градове предлагат хотели на относително умерени цени. Влаковото обслужване в Базел е много добро, макар че, ако искате да се забавлявате до късно, имайте предвид, че влаковете не се движат през цялата нощ.
10. Как мога да се ориентирам на изложението? Организаторите на Baselworld предлагат отлично безплатно приложение за устройства на Apple, Android и Blackberry. То включва списъци на изложителите, подробни 3D карти, както и друга полезна информация. Можете да го изтеглите безплатно от официалния сайт на Baselworld, както и в магазините за приложения.

Автор: Мегамол за часовници

Google