Драстичен отговор на свръхпредлагането на часовници

За да разберете защо някои популярни марки за часовници са толкова склонни да ограничат предлагането на популярни часовници, е важно да разберете периода на хронично свръхпредлагане, от което бавно излизаме. През последните две десетилетия марките часовници, които все повече се притежават и движат от големи корпоративни интереси, се опитват да разширят пазарите си. Това означава агресивно да се отворят нови магазини или места за търговия на дребно по целия свят и да се произвеждат часовници за запълване на тези магазини, дисплеи и витрини. Всички тези часовници трябва да отидат някъде и логично е невъзможно всичко това да бъде в ръцете на потребителите. Поради нереалистичните изисквания за растеж, луксозните марки произвеждат повече часовници, отколкото потребителите всъщност са склонни да купуват.
Резултатът от този период е почти вечното очакване от потребителите, че ще получат специални отстъпки при всяко закупуване на часовник. Това е пряко свързано с потребителите, които гледат толкова много отстъпки от цените около себе си и искат да ги получат дори от луксозния магазин за часовници, за да избегнат плащането на реалната цена на дребно. Подобно поведение е несъмнено отрицателно в дългосрочен план, тъй като то е едновременно неустойчиво и проблематично, напълно несъответстващо с понятието за изключителен луксозен продукт.
Chasovnici-bg.com:Chasovnici-Bg.jpg

Също така е важно да не се съсредоточаваме върху обвиняването на търговци на дребно или марки, а по-скоро на психологията на любителя на часовници. Всяка марка, която жертва краткосрочни обеми на продажбите, прави това, защото разбира, че има продукт, който привлича колекционерски настроените купувачи, които предпочитат да ловуват и да гонят. Изкуственият недостиг е маркетингово и бизнес решение, което показва дълбоко ниво на разбиране за собствения пазар и стоки. Ако колекционерите редовно действат по предвидим начин, тогава тези интелигентни марки ще разберат какво е желано от хората или не. Понятието за изкуствен недостиг често е неразривно свързано със света на луксозните продукти и просто идва с територията. Като потребител на продукти на това ниво, е важно да бъдете информирани.

Автор: Мегамол за часовници Chasovnici-bg