5 причини, поради които имате нужда да носите евтин часовник

Колкото и да ни се иска да имаме красив швейцарски часовник на ръката си, на висока цена, произход с традиции и механична сложност, в действителност такива швейцарски часовници са за хората, които могат да си позволят това, както и за хора, които могат да си позволят поддръжката на такъв скъп и луксозен часовник.
За останалите от нас – или тези, които искат да увеличат колекцията си, евтините часовници на по-ниски цени могат да бъдат също толкова привлекателни. Много евтини часовници изглеждат също толкова страхотни и красиви и също показват точно часа, но им липсва престижа, професионалното гаранционно обслужване и чувството за гордост, когато е на ръката.
Сайтът за часовници Chasovnici-bg.com ще разгледа 5-те причини, поради които трябва да притежавате евтин часовник!
Chasovnici-bg.com:Evtin-chasovnik-Casio.jpg

1. ДОСТЪПНИ ЦЕНИ
Евтините часовници са значително по-достъпни от швейцарските или японските часовници на пазара. Това не означава, че трябва да избягвате изцяло тези часовници, тъй като швейцарски марки като Mondain, Tissot и разбира се Swatch продават гама от по-евтини варианти на цени под 300 лева.
Ключовата разлика тук е как те са склонни да бъдат кварцови часовници вместо механични. Но не позволявайте това да ви отблъсне, защото кварцовите часовници са склонни да отчитат по-точно време, имат много по-малко движещи се части, не се нуждаят от обслужване и не идват с тежестта на парите, които биха могли да достигнат цената на средностатистически нов автомобил.

2. ДОБЪР ДИЗАЙН
Ниската цена не означава автоматично по-малко интересен дизайн. Въпреки че благородните метали и сложните движения не са възможни на достъпни цени, забавните, странни и интересни дизайни са в изобилие. От стилния дизайн на швейцарски часовник на Mondaine, до ярки и игриви опции от Swatch и класическа естетика от Rotary.
По-евтините часовници може да нямат върховното качество на изработка и е малко вероятно да издържат на употреба поколения наред. Но те далеч не са за еднократна употреба и с добра грижа могат да издържат дълго време. Тъй като в повечето случаи евтиният часовник е предимно кварцов, смяната на батерия обикновено е евтина и лесна и почти всички модели часовници използват едни и същи стандартни за индустрията уши за закрепване на каишки, което улеснява смяната на каишката и промяната на външния вид на вашия часовник с минимални разходи.

3. СТРАХОТЕН НАЧИН ДА ИЗГРАДИТЕ КОЛЕКЦИЯТА СИ
Ако сте фен на ръчните часовници, тогава един часовник рядко е достатъчен. Дори ако имате луксозен швейцарски часовник или два, по-евтините часовници са чудесен начин да разширите колекцията си с разумен бюджет.
Може да им липсва престижно име и лого на циферблата или благороден метал, от който са изработени, но те могат да бъдат очарователни сами по себе си. Както и да е, всеки знае как изглежда Rolex, така че кварцът под 200 лева на китката ви може да се открои от другите скъпи часовници и дори да послужи като тема за разговор на други фенове на часовниците.
Chasovnici-bg.com:Skap-chasovnik-Versace.jpg

Разглеждането на часовници на по-ниски цени също е забавен начин да научите повече за индустрията и да се запознаете с по-малки, независими фирми, за които може би никога не сте чували преди.

4. КОГА ВАШИЯТ СКЪП ЧАСОВНИК ТРЯБВА ДА СИ СТОИ В КУТИЯТА?
Те често са здрави и водоустойчиви до дълбочини, които никога няма да достигнете, но луксозните часовници могат да бъдат повредени при ежедневна употреба. Неръждаемата стомана може лесно да се надраска, кожата се мачка и износва, накрайниците могат да се огънат с времето и верижките могат да се разтеглят. За да дадете почивка на скъпоценния си скъп швейцарски часовник, по-евтините часовници са готови да го заместят и повредата или загубата им е много по-малко страшна.
Може да бъде забавно да надникнеш около своята колекция от часовници и всеки ден да избираш нов, който да носиш през деня. По този начин получаваме нещо различно, което да наблюдаваме всеки ден, а носенето на по-ценен и скъп часовник от колекцията по-рядко, може да ти даде чувството, че именно този часовник е специален за теб.

5. ЕВТИНИТЕ ЧАСОВНИЦИ ПОКАЗВАТ ЧАСА СЪЩО ТОЛКОВА ТОЧНО, КОЛКОТО И СКЪПИТЕ
Друг очевиден момент, но си струва да завършим с този факт е, че евтините часовници показват времето също толкова точно, колкото и скъпите. Всъщност един бюджетен кварцов часовник вероятно ще бъде много по-точен от скъп механичен швейцарски вариант. Говорим за точност от плюс или минус няколко секунди, което означава, че часовникът може да даде разлика само с минута или две след цяла година употреба. Много механични часовници могат само да мечтаят за такова точно отчитане на времето.
В крайна сметка купуването на евтин часовник не е лошо нещо. Може просто да се нуждаете от устройство, което се справя със задачата да показва часа.
Всички те показват точно часа, повечето могат да сменят каишките си с други, батериите им са стандартни, а кварцовите им механизми са много точни. Може да не са толкова здрави като по-скъпите алтернативи, но ниската им цена означава, че могат да се носят без страх.