Иновативният нов часовник на Certina позволява да сменяте корпуси без инструменти

Лесно ли се отегчавате от часовниците си? Усещате ли, че постоянно гледате надолу и се надявате часовникът ви да изглежда различно? Е, сега Certina има иновативна нова концепция специално за вас.

Новият Certina DS+ предлага не само избор на каишки, но и набор от форми на корпуса на часовника, които могат да се комбинират, за да подхождат на вашето облекло за деня. DS+ ви дава избор между спортен, винтидж, морски или градски стил, в зависимост от това каква форма на корпуса предпочитате.

Chasovnici-bg.com:Certina-DS+1.jpg

Това, което е наистина впечатляващо при този нов модел е, че това не е просто евтин трик, защото в основата на тази нова концепция е механичното движение Powermatic 80 с балансираща пружина Nivachron, носещо със себе си надеждността, здравата конструкция и прецизността, които бихте очаквали от истински швейцарски часовник.
Тайната на DS+ се крие в конструкцията от три части, която включва часовникова глава, корпус и каишка. Всеки от трите елемента е самостоятелна единица, която може да се комбинира по желание с другите два. Кръглата глава на часовника, налична с три различни циферблата, се притиска отдолу в един от шестте корпуса на часовника от неръждаема стомана и се завинтва здраво на място с помощта на отделна корона на корпуса. Иновативно уплътнение, изработено от материал от биологичен произход, осигурява перфектно водозащита.
Ушите за каишка се намират на корпуса и използват системата за бърза смяна на Certina, за да прикрепят желаната каишка.

Chasovnici-bg.com:Certina-DS+2.jpeg

В магазините на Certina, както и онлайн магазина Chasovnici-bg.com предлагат часовниците в три различни комплекта, всеки с часовникова глава, двa корпуса и две каишки, но всички елементи могат да бъдат закупени и индивидуално онлайн.
Комплектът Aqua & Sport включва черен циферблат със слънчево покритие, корпус за морски часовник с еднопосочен черен въртящ се безел и спортен корпус с удължени страни и шест винта в безела. И двете се носят с черна и сива текстилна каишка, изработена от Tide Ocean материал или триредова метална гривна.
Комплектът Sport & Urban включва привличащи вниманието двуцветни визуални елементи със сребрист циферблат със златни индекси и слънчево покритие. Може да бъде допълнен с чист градски корпус или неговия спортен аналог със златно PVD покритие. Предлага се с тъмнокафява кожена каишка и миланска верижка (плетена стоманена верижка) от неръждаема стомана.

Chasovnici-bg.com:Certina-DS+3.jpeg

И накрая, комплектът Urban & Heritage е за феновете на ретро дизайна на часовниците. Тъмносиният циферблат със слънчево покритие и златни индекси се предлага с корпус за часовник във формата на възглавница с четири видими винта и двуцветен корпус. Носи се с подходящата синя НАТО каишка от текстил или триредова метална гривна.
Без значение какъв корпус ще изберете, часовникът ще има водоустойчивост до 20 бара (200 м).
Ако имате нужда от помощ, за да решите кои компоненти да изберете, тогава можете да поиграете с онлайн конфигуратора на Certina, който ви позволява лесно да настроите личната си любима комбинация.
Всеки комплект е представен в елегантна кутия, в която всеки елемент се държи сигурно на мястото си. И в съответствие с целите за устойчивост, опаковката е направена изцяло от рециклируеми материали.