Какво е Carbon Core Guard при часовниците Casio G-Shock

Корпусите за часовници са проектирани да поддържат и защитават механизма на самия часовник, докато показват неговите функции, но вътре в корпуса все още има възможности механизмът да бъде повреден чрез удар, топлина и студена среда, вода и прах, наред с други фактори. Когато г-н Кикуо Ибе ​​изобретява серията часовници G-Shock, той си поставя за цел да създаде часовник, който да отговаря на изискванията за падане от 10 метра върху твърда повърхност и 100 метра водоустойчивост. G-Shock на Casio повече от отговарят на това очакване и осигурява по-добра производителност.

Chasovnici-bg.com:G-Shock-Carbon-Core-Guard.jpg

Подобни добавки и разработки за удароустойчивост означава, че Casio ще трябва да отиде по-далеч, за да гарантира, че техните часовници остават в добро работно състояние при всякакви обстоятелства. Ето защо е въведена чисто нова структура Carbon Core Guard, за да се гарантира, че най-новите мъжки часовници G-Shock са създадени да издържат. В първото поколение на G-Shock, корпусите са изработени от смола за здравина, а второто поколение G-Shock предлага подобрена структурна метална опора на корпуса. Третата вълна от Casio G-Shock сега са конструирани от въглеродни влакна за устойчивост на удар и високо съотношение на здравина към тегло.

Chasovnici-bg.com:Korpus-Carbon-Core-Guard.jpg

Какво е Carbon Core Guard?
Въглеродните влакна са материал, който е създаден от свързване на много фини въглеродни влакна и след това вплитането им в тъкан (нишка). Този материал предлага много високо съотношение якост към обем, невероятно лек е, предлага висока химическа и температурна толерантност и ниско термично разширение. В Carbon Core Guard на Casio G-Shock слоевете от въглеродни влакна са свързани с епоксидна смола, притиснати заедно и формовани в структурата на корпуса. Този нов вътрешен калъф има множество предимства, тъй като може да се оформя в по-малки диаметри, по-лек е и по-здрав от смола и премахва необходимостта от устойчиви на удар предпазители на бутоните, опростявайки структурната цялост на корпуса.
На гърба на часовника има двуслойна конструкция за часовниците с капак от неръждаема стомана, който се завинтва. Други версии на Casio G-Shock със същата структура предлагат допълнителен външен подсилен гръб от смола, който предпазва часовника от удари. При избрани модели като Gravitymaster, използването на въглеродни влакна позволява изграждането на корпус монокок, което означава един корпус, който защитава и приютява целия часовник. Това гарантира, че механизмът стои перфектно в карбоновия корпус и е защитен от удар.