Мъжките ретро часовници Tissot Telemeter 1938

Като знак на почит към началото на спортното отчитане на времето, започнало преди повече от 84 години по заснежените склонове на Villars-sur-Ollon, марката часовници Tissot разкрива две референции, носещи ретро дух.
Считан за практичен инструмент в много ситуации, хронографът от много години се използва за определяне на скоростта или дължината на пътуването. За да се получат данни директно, без да са необходими изчисления, циферблатите от миналото са оборудвани със скали със специфично градиране. Това са характеристиките на новите мъжки ретро часовници - Telemeter 1938 от швейцарският производител Tissot. В центъра, в червено, спираловидна тахиметърна скала позволява определяне на скоростта на точно разстояние. В черно стрелката за секунди във формата на острие върви покрай таймера. На външния ръб на циферблата, в синьо, телеметрична скала показва разстоянието до явление, което първо се вижда, а след това се чува, като например светкавица. Наличието на тези функции, малката стрелка за секунди и 30-минутен брояч в позиция bicompax, придават ретро вид на този мъжки часовник. Този външен вид е подчертан във варианта, съчетаващ черен циферблат с бежов часовников кръг и индикации.

Chasovnici-bg.com:Retro-mazhki-chasovnik-tissot-telemeter-1938.jpg

Chasovnici-bg.com:Retro-mazhki-chasovnik-tissot-telemeter-1938-1.jpg

В рамките на стоманеният корпус с диаметър 42 мм, швейцарският механизъм Valjoux с калибър A05.231 контролира измерването на времето. Дискретни бутони, вградени в средата на корпуса, позволяват тези функции да бъдат активирани. Голяма, плоска, назъбена корона улеснява настройването на часовника. Самонавиващият се механизъм, оборудван с балансираща пружина Nivachron, осигурява резерв на мощност от 68 часа. Мъжкият ретро швейцарски часовник Tissot Telemeter 1938 е снабден с тъмно или светлокафява кожена каишка в зависимост от версията. В комбинация с патината на времето, те ще подобрят елегантния стил на този спортен ретро хронограф.

Онлайн магазин Chasovnici-bg.com