За въпроси и поръчки 0882 254583

Seiko – една крачка пред останалите

С това мото и с няколко специални колекции, Seiko отбелязва 100-годишнината си. Първият часовник Seiko се появява на бял свят през 1913 година и тогава той е и първият инструмент за време, произведен в Япония. Днес компанията с гордост празнува 100-годишния си юбилей, затова и щандът на марката на салона в Базел бе по-бляскав и по-голям откогато и да било. Именно на швейцарското изложение компанията отпразнува рождения си ден по подобаващ начин. „Когато все още само се говореше за залата Hall of Dreams преди няколко години, се изкушихме да повярваме, че приятелите ни от Базел имат предвид точно нас, защото още тогава се чудехме как да отбележим юбилея си по възможно най-добрия начин”, сподели на пресконференцията в Базел Шинджи Хатори, внук на Кинтаро, създател на компанията Seiko.
В чест на тази годишнина, японските Seiko пуснаха няколко нови модела часовника, които са в лимитирани серии.

Лимитираната серия на ASTRON GPS
Павилионът на Seiko с Базел се превърна в подиум, на който дефилираха новите колекции на марката, създадени именно в чест на 100-годишнината и. Дори Китаро Хатори би се гордял с новото попълнение в линията на авангардния Astron GPS Solar, който се свързва с GPS мрежата и показва прецизно време в 39 часови зони, при това само с помощта на светлината. Година след представянето на този модел, отново на салона в Базел, Seiko лансира лимитираната юбилейна серия на уникалния часовник. От него ще бъдат произведени само 5 000 бройки, като продажбите започват от месец септември. Часовниците са белязани от надписа One step ahead of the rest (една крачка пред останалите), девиз на компанията, наложен от нейния създател. Освен лимитираната серия на Astron на щанда в Базел бе демонстрирана и функционалността на шестте нови за гамата версии на този модел – с отпечатани на безела 26 имена на градове. Три от тях са от стомана, а останалите три – от титан.
Chasovnici-bg.com:Seiko-Astron-Gps.jpg
GRAND SEIKO
На 100 годишнината на Seiko е посветена и друга лимитирана серия – тази, на създадената още през 1967 година чрез модела 44GS елегантна линия Grand Seiko. Новият часовник е с ръчно навиване и е запазил размера на легендата от миналия век. Четири са моделите в колекцията от часовници, като във всички работи механизъм с калибър 9S64, чиято точност е прословута: +5 до -3 секунди на ден. Другите характеристики са 72 часов силов резерв на пружината и 24 камъка. Три от гореспоменатите четири модела са от злато, като златото е в различни тонове – първият от бяло, втория от жълто и третия часовник от розово злато. Четвъртият часовник е с изчистена стомана. Корпусите на моделите са 37.9 милиметра, а антирефлексното покритие на сапфир-кристалите е от вътрешната страна.
Отново в чест на юбилея, Seiko се е постарал да покаже специални юбилейни версии на най-успешните си модели през годините. Представени бяха подобрени и специално брандирани издания на култовите Premier, Sportura и Velatura.
От тази година нов хронограф влиза и в гамата на Ananta, като дизайнът му по традиция се вдъхновява от ерата на самураите, какъвто е замисълът на тази линия. Часовникът е с ръчно лакиран циферблат, като за първи път в историята на лака е постигнат дълбоко син цвят. Лунният сърп на циферблата е вдъхновен от шлема, носен от Мазамун Дейт, даймьо от 17 век (японска титла на едър земевладелец от миналото). Вътре в новата Seiko Ananta бие финият механичен хронограф с калибър 8R28. Разбира се, часовникът разполага и с колонно колело, характерната за марката Seiko вертикална система от зъбни колела за прецизно опериране и уникалните триточкови чукчета на Seiko, които осигуряват перфектния синхрон на флайбека на стрелките. Лимитираното издание на хронографа се предлага в серия от 300 екземпляра, всеки с индивидуален номер, гравиран на задния капак.
Chasovnici-bg.com:Grand-Seiko.jpg
Автор: списание Prime Time

Google