Гаранционни условия на предлаганите часовници

Гаранция на предлаганите часовници

Всички часовници в онлайн магазин Chasovnici-bg са доставени от официалните вносители на съответната марка за България.
Часовниците се доставят до клиента в оригиналната си кутия и гаранционна карта с четливо попълнени данни за часовника.
Гаранцията на часовниците се отнася за възникнали фабрични дефекти по механизма.
Гаранционният сервиз на всяка една марка се поддържа от съответния оторизиран часовникарски сервиз.

Клиента губи право на гаранционен сервиз на часовника, когато :

- има следи от механични деформации - повреда по верижката, счупване или скъсване на каишката(верижката), надраскване на стъклото или полира на стоманата, счупени или износени патенти, промяна в покритието на корпуса и верижката на часовника ( ако не е позлата ).
- има липса на елементи от украсата и декорацията, липса на камъни или кристали.
- има наличие на вода или следи от вода в часовници, обозначени със степен на водоустойчивост Water resistant или 30М Water resistant, 3 Bar water resistant.
- клиента не е спазил степента на водоустойчивост, обозначена на гаранционната карта, циферблата или на задния капак на часовника.
- клиента, или друго неопълномощено лице своевременно е правил опит за отстраняване на проблема или дефекта.

Нормална точност:
кварцов часовник - +/- 10 секунди на месец
механичен часовник - +/- 30 секунди на денонощие
При прехвърляне на този диапазон, часовникът се нуждае от профилактика!

Степени на водоустойчивост на часовниците

1. WR 3 BAR - часовникът е подходящ за миене на ръце (единствено водни пръски)
2. WR 5 BAR - часовникът е подходящ за къпане - душ с умерено топла вода (без употреба на сапун, шанпоан или други препарати)
3 WR 10 BAR - часовникът е подходящ за плитководно плуване (умерено, спокойно плуване)
4. WR 20 BAR - часовникът е подходящ за дълбоководно плуване (непрофесионално)
5. WR 20 BAR (Diver часовник) - подходящ за гмуркане с професионална екипировка
Информация относно стандартите по ISO и степента на водоустойчивост при часовниците

ВНИМАНИЕ :

Водоустойчивостта и водозащитеността е относително и нетрайно понятие. При активно плуване, силен удар във вода (вълни) или скачане във воден басейн, създаденото моментно налягане върху Вашия часовник може многократно да превиши степента на водоустойчивост, означена на него, вследствие на което ще се наруши херметичността на касата (корпуса).
Всички последвали дефекти върху часовника, след техническия преглед в оторизиран сервиз на марката, ремонтните дейности са за сметка на клиента.
Бутоните на корпуса и коронката в никакъв случай не бива да бъдат манипулирани в съприкосновение с вода. Проникването на вода в механизма е неизбежно и в този случай
гаранционния срок се преустановява. Водоустойчивостта на часовниците по Българския Държавен Стандарт 62 (БДС-62) и (ISO 2281) е нетрайна и обективна характеристика, поради това, че уплътненията са предмет на износване и остаряване.
След изтичане на гаранционния срок, постигането на степен на водоустойчивост е отделна
ремонтна услуга, която е възможно да съдържа подмяна на стъкло, коронка, тюбето или уплътненията, което се заплаща от клиента. Само след такъв ремонт и съответния тест в професионална барокамера може да се гарантира, че Вашият часовник е водоустойчив по съответните стандарти.

Срок за ремонтиране на гаранционен часовник

За да са в сила гаранционния срок и гаранционните права на клиентите е необходимо представяне на гаранционна карта при възникнал проблем. Гаранционна карта се издава задължително след поръчка. Срокът за ремонт е от 4 до 30 календарни дни, в зависимост от повредата и сложността на ремонта.
При посещение на часовник 3 (три) пъти за един и същ проблем, се смята, че ремонтът не може да бъде успешен и следва замяна със същия модел, с друг модел или възстановяване на сумата.

При възникнал проблем през гаранционния период, всички разходи по доставките се поемат от фирма "Мегамол за часовници" ЕООД
Адресът на фирмата ни е публикуван в секция "За контакти"

Автентичност на часовниците

Сайтът за маркови часовници Chasovnici-bg е официален представител, но не и вносител на марките, предлагани в сайта. Въпреки това, всички марки, предлагани в този онлайн магазин са нови и оригинални по произход, доставени и гарантирани от официалните представители за България.

Видове гаранции на часовниците

Гаранциите, издавани от сайтът Chasovnici-bg и от официалните вносители са със срок от 2 години. Те се делят на международна гаранция и местна гаранция.
Международната гаранция важи в цял свят, където има представителство и сервиз на съответната марка. Местната гаранция важи единствено на територията на България, като сервиз е официалният вносител на марката.

Онлайн платформа за разрешаване на спорове към ЕК