Seiko Solar

SEIKO Solar са часовници с кварцов механизъм, който черпи енергия от светлината и я съхранява в акумулаторна батерия. С премахването на необходимостта от подмяна на батерията, Соларните часовници Seiko Solar правят важен принос за каузата за по-здравословен живот на планетата.
Благодарение на напредналите Solar технологии на SEIKO, белите циферблати са наистина бели, черни циферблати са наистина черни и сините - сини. Всъщност, единственият признак, че часовниците са задвижвани от слънчевата енергия е един дискретно монтиран "Solar" панел на циферблата.
Часовниците Сейко Солар се захранват от всички видове светлина, не само от слънчевата. За повечето соларни калибри е необходима само една минута от слънчева светлина, която да осигури един час работа на часовника (две минути за дамските часовници). За напълно заредена батерия са необходими три часа. Резерва при напълно заредена батерия е до 6 месеца при повечето модели. Когато се носи редовно, часовникът остава напълно зареден, но дори да бъде оставен в тъмнина за 6 месеца, часовникът продължава да работи нормално.
Гамата Seiko Solar е с международна гаранция (сертификат) от 2 години.