За въпроси и поръчки 0882 254583

Историята на марката Officine Panerai

Panerai е малка флорентинска компания, която обаче има внушително присъствие - както на ръката ви, така и в часовникарската индустрия. Моделите на марката мигновено се разпознават и са плод на 70-годишна традиция.
Пре 1860 г. Джовани Панерай отваря първия си малък часовникарски магазин във Флоренция и се превръща в първия часовникар в града. Между 1890 г. и 1900 г. компанията разширява дейността си, като произвежда измервателни уреди за Кралската италианска флота. Но едва през 1938 г. се появява Radomir - ръчен часовник, наречен така заради луминисцентния материал, който позволява циферблатът му да се чете през нощта.
Между 1938 г. и 1993 г. базираният във Флоренция производител на часовници прави едва около 300 часовника, всичките за италианската флота. След това компанията започва да произвежда часовници за цивилни лица, но остава сравнително неизвестна. Всичко това се променя, когато през 1995 г. Силвестър Сталоун си купува модел Officine Panerai Luminor. Известният актьор снима филма "Дневна светлина" в Рим и избира модела, за да го носи по време на снимките. Сталоун поръчва малка серия часовници, наречена Slytech, с неговия подпис на задната част на корпуса, който подарява на приятели, включително и на Арнолд Шварценегер. Марката набира популярност и през 1997 г. е купена от Richemont. Под ръководството на Richemont компанията се развива и през 2005 г. бе пуснат калибър p.2002 - самонавиващ се механизъм с 8 дни резерв.
Часовниците на Officine Panerai са сред най-редките в света. Докато други производители често добавят модели и разширяват продуктовата си гама, Panerai се придържа към миналото и дизайнът на всички модели е фосилизиран в имиджа на марката. Компанията традиционно произвежда по-малко бройки, отколкото изисква пазарът, като търговците получават няколко за цяла година и не е рядкост да има голям списък с чакащи за популярните часовници.

Chasovnici-bg.com:Officine-Panerai.jpg

Google