Класическият авиаторски стил на мъжкия часовник Orient Flight

Авиаторският тип мъжки часовници са на второ място по популярност след часовниците за водолази, когато става дума за спортни часовници за мъже, а всеки има нужда от поне един такъв в своята колекция. За разлика от часовниците за гмуркане с конкретен набор от функции, пилотните часовници са малко по-двусмислени по отношение на това, което ги прави "за пилоти". Традиционно пилотът наистина се нуждаеше от ясен начин да види времето, а в някои случаи е полезна функцията втора времева зона или усложнение като хронограф. Разбира се, авиаторските часовници могат да бъдат открити с цяла вселена от практически или "творчески" функции. Въпреки че най-класическите модели просто показват времето и го правят с лекота.
Пилотските мъжки часовници трябва да са четливи. Поради това повечето от днешните модели напомнят на историческия дизайн на своите събратя от миналото или на действителното оборудване в пилотската кабина. Японският производител Orient предприема производство на прост, но атрактивен мъжки часовник в пилотен стил. Предлага се в няколко цвята на циферблата, в допълнение към синия циферблат мъжкият модел Orient Flight, предлага същият часовник в пет версии, които включват също така зелено, черно, жълто-кафяво, както и черен. Каишката на модела е кафява, но този мъжки часовник отлично може да се разнообрази с така популярните НАТО каишки в различни цветове, които много добре пасват на този спортен дизайн.
Chasovnici-bg.com:Mazhki-Orient-Flight.jpg

Много от мъжките часовници с пилотски дизайн традиционно имат циферблат, където индикаторите се ясно видими и добре проектирани. Това означава, че има вътрешна писта за часовите маркери, която съответства на дължината на часовата стрелка и външна писта за минутите, която съответства на дължината на стрелката за минути. Може да изглежда странно, но има смисъл. Когато стрелките са с погрешен размер, изглеждат ужасно, но когато се изравнят поне с нещо логично, тогава се получава доста фин "навигационен стил". Друг начин, по който много производители на мъжки часовници с пилотски дизайн объркват функционалността им, е да поставят черни стрелки на черен или тъмен циферблат. По този начин, макар и луминисцентни те изглеждат по-малки отколкото са в действителност и внасят нехармоничност в цялостната визия. В случая този мъжки часовник Orient е проектиран с перфектен контраст с бели стрелки и маркери на тъмносин фон, което е още един детайл в плюс. Цветът на фосфора е впечатляващ за мъжки часовник от този клас. Въпреки че не е SuperLumiNova, но луминисцентното покритие е нанесено с достатъчно обем. Въпреки че не може да се мери с най-доброто от луксозните швейцарски марки или дори с яркото осветителност на Seiko, все пак яркостта на този часовник е доста задоволителна. На китката този авиаторски мъжки модел се разполага на ширина 42 мм и дебелина 12 мм. Това е идеалният размер за традиционния гледащ авиационен часовник. Всеки по-малък няма да оправдае факта, че дори исторически, авиационните часовници са по-големи. Разбира се, пилотният часовник с размер 44 мм или по-голям може да изглежда страхотен, но Ориент е по-фокусиран върху размери, които работят за най-голямата възможна аудитория.
Chasovnici-bg.com:Orient-Flight.jpg

Стоманеният корпус е привлекателно опростен и отлично завършен. Завинтващата се корона и 100-метровата водоустойчивост са перфектна добавка към останалите функционални детайли, които са доста добре изпълнени за мъжки часовник на тази цена. Над циферблата е минералният кристал, като естествено сапфирът би бил по-хубав, но отново трябва да помислите за цената. По отношение на брандинга, изпълнението тук е доста спартанско, без изписана марката или логото на короната. Но всъщност, това е достатъчно спартанско, за да ви накара да почувствате, че часовник като този е много по-свързан с класическите авиационни часовници, отколкото много от модерните луксозни версии в днешно време. Автентичността и ретро стилът са доста ценени от някои потребители. Вътре в този страхотен мъжки пилотски часовник, Ориент използва обичайно разработения в Япония калибър 48743 с автоматичен ход. С 40 часа резервно захранване този механичен ход е толкова ефективен, колкото ви е необходимо.
В заключение мъжки часовник Orient Flight е чудесен представител на класическите пилотски модели в класически стил, съответно на добра цена и чудесно съотношение качество, функционалност и цена.
Chasovnici-bg.com:Mazhki-model-Orient-Flight.jpg

Автор: Chasovnici-bg.com