Rolex Sky-Dweller

Chasovnici-bg.com:Rolex-chasovnici-bg.jpg

Целта на Rolex Sky-Dweller е да въведе часовник, предназначен за модерния потребител, който използва часовника си както за полезност, така и като статус. Rolex слуша желанията на много хора, които желаят да се произвеждат по-голям брой ежедневни неспортен часовници. Вътрешното калибриране 9001 автоматичното движение предлага на потребителя новото време за четене в сравнение с другите ръчно оборудвани часовници, произведени по часовник GMT от Rolex, и въведе една от най-добрите годишни календарни системи на пазара. Ежегодните календари обикновено се смятат за идеална комбинация от сложност и практичност в контекста на механичния календар, особено когато се обмисля как сегашните хора, носещи механични часовници разчитат на часовниците си и често носят голям брой часовници, които сменят според случая. Вечните календари наистина са по-сложни, но за много хора те просто не са практични, когато любителите на луксозните часовници днес носят повече от един часовник в ротация.
От Rolex обичат да се хвалят колко патента има в калибър 9001 – седем на брой са. Това наистина е много сложен механизъм. Като компания Rolex обича действително да се съсредоточава върху по-прости механизми, защото те са склонни да издържат по-дълго и изискват по-малко обслужване. Няма съмнение, че калибър 9001 е стабилен и неговата сложност всъщност е обвита от това колко просто може да се използва. Нека започнем с информацията на диска. Най-уникалната част на Sky-Dweller в сравнение с другите часовници на Rolex е ексцентричният пръстен на диска, използван за показване на GMT. Втората часова зона се чете под 12 часа. Този дисплей е нов и нетипичен за Rolex, когато стартира и веднага предизвика спор. Всъщност, така и целият циферблат на оригиналните часовници Sky-Dweller, които имаха арабски или римски цифрови часови маркери в различните цветове. Докато много хора оценяваха новостите на Sky-Dweller, когато излязоха за първи път, малцина го наричат красив.
Размерът, цената и сложността го правят "звяра" на часовниците на Rolex. В крайна сметка Rolex правят редизайн на циферблата на Sky-Dweller, като го правят в съответствие с дизайна на Rolex Datejust 41. Това може да се окаже много трудно за някои хора да направят разлика и да решат дали да се касае за Datejust 41 и Sky-Dweller (въпреки че има разлика от няколко хиляди долара). Това отново няма да е първият път, когато някой трябва да вземе трудно решение да избере само един от два привидно подобни часовника на Ролекс.
Chasovnici-bg.com:Rolex1-chasovnici-bg.jpg

Chasovnici-bg.com