Новият и подобрен Ulysse Nardin Diver Chronograph

Ulysse Nardin очевидно е по средата на важен процес на преструктуриране и актуализиране на повечето си емблематични часовници. След новите модели в морската колекция „Marine“, беше време Diver да придобие по-свеж вид. След миналогодишната еволюцията на моделите с 3 стрелки, марката сега предлага три нови, но веднага разпознаваеми часовника за гмуркане Diver Chronographs. Все така внушителен, все така смел, все така безпогрешно изглеждащ Ulysse Nardin, новият часовник хронограф ("Хронографът" е часовник, който има вградена функция "хронометър") се възползва от най-новата модернизация на дизайна и изключва доста ненужно тегло, ставайки доста по-лек, по-облекчен и придобива много по-съвременен вид.
Новият 2019 Ulysse Nardin Diver Chronograph 44 mm се предлага в два редовни модела - 18k розово злато+синьо и титан+черно - както и ограничено издание „Hammerhead Shark“ в титан+синьо.

Нови тенденции
Миналата година Ulysse Nardin представи преработения си Diver Chronometer, с модерен и по-съвременен подход в сравнение със своите пищни модели за гмуркане от миналото. Ако погледнете назад към часовниците от лимитираната серия на Monaco Yacht Show 2016 Diver Chronograph, украсени като флаг със звезди и ивици и с достатъчно декоративни детайли, за да прогоните акулите наоколо, можете ясно да оцените еволюцията на морските часовници на марката. Изглежда, че “По-малкото е повече” е новото мото в мисленето на Ulysse Nardin, а най-новите модели Diver Chronograph взаимстват дизайна си от неотдавна обновения Diver Chronometer 42 mm с по-сдържан подход към декорацията.

Chasovnici-bg.com:Ulysse-Nardin-Diver-Chronograph.jpg

Подобно на хронографа от 2016 г., най-новите Diver Chronographs са с размер 44 мм и са оборудвани със същия автоматичен механизъм - калибър UN-150 - което означава, че разположението допълнителните циферблати и позицията на тласкачите е идентично - и очевидно са също така водоустойчиви до 300 m.

Едно по-съвременно усещане
Ако сложите старите хронографи с тези от 2019 един до друг, можете да видите как назъбеният безел в стил перка на акула от по-ранния модел е заменена за по-прям безел с 12 среза и как лъговете са станали по-опростени. Еднопосочният безел е вдлъбнат на новите модели и разполага с повдигнати цифри и маркери с луминисцентна Super-LumiNova на нулата. Безелът също е малко по-дебел и въпреки че все още има гумена рамка, няма вълнообразната текстура от по-старите модели. Между другото, рамката издава приятен звук при щракването на завъртането. Предпазителите на короната са по-малко изявени и на новия Diver Chronograph също са премахнати полираните повърхности на бившия хронограф за гмуркане, като вместо това получава матов завършек.
Трикомпонентното оформление е идентично с по-старите модели, но за пореден път намалено, за да отразява продиктувания дизайн на 2018 г. за часовници за гмуркане. Натовареният фон на някои от по-ранните модели вече е заменен със зърнеста повърхност и часовите маркери и стрелки (светещи, разбира се) са съкратени и „десклетонизирани“. Скалата на тахиметъра (очевидно съмнителен избор при часовник за гмуркане) е премахната и броячите на хронографа са опростени; дори акулата чук, плуваща в 30-минутния допълнителен циферблат на 3 часа (или надписа Marine Diver 1846) на някои от лимитираните 2016 модели, са изчезнала. Друг детайл е прозорецът за дата във вътрешността на 12-часов брояч на 6 часа, който е забележимо по-малък и е лишен от лупата си.

Двата модела в цвят титан, които се предлагат с черни или сини циферблати и съответстващи гумени каишки и гумирани вложки на безела, се отличават с червени стрелки на хронографа, докато моделът в цвят розово злато се придържа към по-приглушена цветова гама от златисто-бели детайли на син фон. И трите модела имат отличително метално клеймо върху гумената каишка (в титаново или златно розово, в зависимост от модела) с логото на марката, но ще забележите, че дори гумената каишка е променена. Вместо двуцветните ивици на някои по-стари модели, каишките на новия хронограф на Ulysse Nardin Diver се придържат към един цвят.

Лимитираната серия Hammerhead Shark
Със своята смела цветова схема от червено и синьо, титановият модел със син циферблат и червени акценти е най-оживеният от линията и продължава традицията на Ulysse Nardin за специално издание “Hammerhead” (акула чук) в синьо и червено. Червеното се използва за подчертаване на фугата на рамката, стрелката на хронографа, тласкачите, надписът Hammerhead на циферблата и дори акулата, изваяна в каучуковата каишка. Ограничена до 300 броя, плочка отстрани на корпуса показва номера на часовника xx / 300. Изображението на акула чук - показано фронтално, а не в профил за по-агресивен вид - е гравирано върху гърба на корпуса на тази лимитирана серия.

Chasovnici-bg.com:ulysse-nardin-diver-chronograph-hammerhead-shark.jpg

Механизъм UN CALIBRE 150
Въпреки че при лимитираната серия Hammerhead не се разкрива механизмът, двата хронографа Ulysse Nardin Diver имат стъкло от сапфир-кристал на гърба. Под него се намира вътрешното разработения автоматичен, интегриран механизъм на хронографа с 48-часов енергиен запас.
Като заключение може да кажем, че независимо дали си вземете лимирината до 300 броя серия Ulysse Nardin Diver Chronograph 44mm Hammerhead Shark или неограничената такава на Nardin Diver Chronograph 44mm в титан+черно или розово злато+синьо, няма да сгрешите. Марката ще оправдае очакванията ви.

Chasovnici-bg.com:Ulysse-Nardin-UN-CALIBRE%20150.jpg