Citizen Eco-Drive - всичко за технологията Eco-Drive

Ако сте природозащитник, който обича часовниците, тогава ще се съгласите, че създаването на технологията Citizen Eco-Drive е едно от най-добрите неща, които някога са се случвали на часовникарската индустрия.
Създаден през 1976 г. от Citizen, японска компания за електроника, добре известна със своите соларни часовници, Eco-Drive е първият в света кварцов механизъм със светлинно захранване. Това движение работи изцяло с помощта на какъвто и да е източник на светлина, независимо дали е изкуствен или естествен, без необходимост от смяна на батерията.
Малко за компанията Citizen

Chasovnici-bg.com:Chasovnik-Citizen-Eco-Drive.jpg

През 1918 г. японският бижутер Kamekichi Yakamazi основава Shokosha Watch Research Institute и започва да произвежда джобни часовници. През 1924 г. те продават първия си търговски джобен часовник под етикета Citizen.
Избухването на Втората световна война спира производството на часовници на компанията. Когато войната приключва обаче, Citizen се връща в бизнеса. Този път е по-агресивен и ориентиран към иновациите, с перспективи за разширяване в чужбина. Останалото, както се казва, е история. Повече от 100 години по-късно Citizen продължава да произвежда авангардни и иновативни линии часовници, които очароват ценителите по целия свят.

Chasovnici-bg.com:Eco-Drive.jpg

Citizen не спира да овладява кварцовото движение през 70-те години. Марката започва да експериментира със слънчеви механизми. И през 1976 г. е въведена вече емблематичната технология Eco-Drive, за радост на еколозите. Само си представете огромната помощ, която оказва на околната среда, когато хората започват да използват соларни часовници със светлинно захранване, които не се нуждаят от смяна на батерията.
Правейки концепцията Eco-Drive възможна е механизмът Eco-Drive калибър 7878, първият задвижван със светлина механизъм, при който слънчевите клетки могат да бъдат монтирани под циферблата, а не над него. Слънчевата клетка се отнася до електрическо устройство, което преобразува светлинната енергия в електричество.
Тази иновация става възможна благодарение на въвеждането на много по-тънък филм от аморфен силиций или абсорбиращия филмов слой за слънчеви клетки. Преди Eco-Drive калибър 7878, Citizen произвежда соларни часовници със слънчеви клетки, монтирани директно върху циферблата, което прави часовниците да изглеждат обемисти. С изобретяването на калибър Eco-Drive 7878, Citizen успява да започне да произвежда часовници с по-иновативни и авангардни дизайни, включително Eco-Drive Slim, представен през 1996 г.
В крайна сметка механизмите се развиват, за да включват широк набор от дизайнерски характеристики, включително сложни аналогови и цифрово-аналогови механизми, както и усложнения като хронографа.

Chasovnici-bg.com:Eco-Drive-Diver.jpg

Материали и изработка
Въпреки конкурентните цени на Citizen, марката винаги използва първокласни материали в производството на своите ръчни часовници. Всеки часовник Eco-Drive разполага с корпус от неръждаема стомана и устойчив на надраскване кристал. Що се отнася до дизайна, часовниците Citizen Eco-Drive предлагат различни опции за различни стилове, начин на живот и дизайнерски предпочитания.
От елегантни мъжки часовници до часовници за авиация, гмуркане и полеви часовници, серията Citizen Eco-Drive има всичко, от което се нуждаете и желаете в един часовник. Излишно е да се казва, че всеки часовник с механизъм Eco-Drive е здрав, стилен и екологичен.