Швейцарски технологии - механизмите ETA

Компанията ETA първоначално е основана от Eterna и по този начин принадлежи към така наречената Swatch Group. Тук се извършва производството на часовникарски механизми за различни производители на часовници. Следователно предложенията са много разнообразни. От най-простата версия механизъм до луксозен механизъм с усложнения, всичко е налично тук. Основно страхотният дизайн и високото швейцарски качество на продуктите гарантират дълъг живот и по този начин правят тези продукти толкова популярни.
Преди тази компания да реши да произвежда свои собствени механизми, калибрите са
се доставяли от трети доставчици. Тези движения винаги са свързани с много високото качество на екстра класа. Следователно само няколко от наличните калибри се вграждат в по-малки, евтини часовници. Тук във всеки случай може да се говори за истинско майсторство. Чрез производството на тези механизми част от аналоговата епоха продължава да живее в бъдещето. Строго погледнато, човек винаги може да чете часа от цифрови устройства. Но ако обичате часовника си и не искате да разчитате на прост модел, със сигурност ще изберете вариант, който за предпочитане използва механизми от швейцарската компания ETA. Възможните грешки вече са предотвратени тук чрез щателна ръчна работа. Не без причина ETA може да се счита за лидер на пазара в тази област. Ние от онлайн магазин Chasovnici-bg.com ще представим няколко от няй-популярните калибри механизми на ETA, използвани в различни марки швейцарски часовници.

Калибър ETA 2824 – атрактивен и мощен, класика в жанра на часовниците.
Така наречената серия 2824 се произвежда от 1982 г. и е един от най-популярните модели механизми поради безпрецедентната си производителност. Доброто качество не трябва да е скъпо, защото ETA 2824 е направен от много евтини материали, които също са много лесни за поддържане, но в същото време качеството се запазва.
Поради изключително големия успех, този модел е имитиран отново и отново, особено от производители в Швейцария. Доста известен клонинг е механизмът Sellita SW200, който също е много търсен.

Chasovnici-bg.com:ETA-2824-1.jpg

ЕТА 2892 – модерно луксозно швейцарско качество от екстра класа
Механизмът ETA 2892 е особено подобен на ETA 2824 и също е много широко използван. Избраният тук тип конструкция обаче е малко по-плосък. Този модел се използва главно за усложнени часовници или за водещи серии модели в средния и високия ценови сегмент. Моделите от типа ETA 2892 винаги са много компактни и въпреки това са подобрени с прости програмни колела и кадратури.

https://www.chasovnici-bg.com/img/facts-images/ETA-2892.jpg

ETA 2892-A2 – разумна и енергична разработка
Часовникарският механизъм ETA 2892-A2 се използва от много десетилетия и оттогава до сега се радва на особено голяма популярност. Особено скъпи модели часовници като Breitling или Omega са оборудвани по този начин. Това е автоматичен механизъм, който има честота на баланс от 28 800 A/h (пулсации на механизма за час). Също така се състои от 21 камъкаи резерв на мощност от 42 часа.

ETA 7750 - перлата в короната
Това чудо на техниката не е модулно като калибърът ETA 2892, а е истински хронографски калибър. Още от 1973 г. това висококачествено производство служи на много модели швейцарски часовници като важна основа, която гарантира отлично качество. Този механизъм е известен още като така наречения Valjoux 7750. Valjoux вече е постоянна част от Swatch Group. Този модел се предлага в множество версии.

Chasovnici-bg.com:ETA-7750.jpg

ETA 7750 предлага не само функция хронограф, но и дисплей за съответния ден от седмицата, включително дата. Ако се спрете на модел 7751, можете да прочетете и месеца и фазата на луната. ETA 7750 е един от най-надеждните часовникови механизми. Използва се главно в часовници с търговска стойност над 2000 лева.

На пазара обаче има и декорирана версия на ETA 7750. Така нареченият IWC калибър 79320 се използва главно в пилотски часовници. Въпреки това може да се намери и в по-малки ръчни часовници.

Предимствата на механизмите ЕТА
Механизмите ETA са истински шедьовър и са ръчно изработени с любов и прецизност. На първо място, всеки купувач, който подкрепя това производство, пази част от историята жива, защото цифровизацията, разбира се, напредва през цялото време, което затруднява оцеляването на класическия часовникарски занаят. Но ETA е успешна преди всичко, защото винаги успява да доразвие производството и да добави много важни функции към механизмите, които отговарят на днешните изисквания.
Днес хората може би не просто искат да видят часа от ръчния си часовник, но и да се възползват от много други предимства. Ако ходите на джогинг, искате да можете да разчитате постиженията си. Тук особено важна информация могат да бъдат параметри като честота на дишане, пулс, отделни стъпки и изминато разстояние. Трябва да се произвеждат и висококачествени часовници за пилоти и водолази. Тук това производство прави правилната основа.
Механизмите от ETA са вградени в много висококачествени швейцарски часовници, които отличават специален дизайн. Така че не става въпрос само за отлично техническо качество, но и за съчетаването му с привлекателен часовник.
Ако искате да закупите часовник, който има много висококачествени технически характеристики, той обикновено трябва да има и страхотен външен вид.
Днес често вече не си струва часовникът да бъде ремонтиран. Мисълта за изхвърляне в постоянна връзка с нова придобивка също е широко разпространена при бижутата и особено при часовниците.
Ако все пак някой реши за часовник, който е оборудван с часовников механизъм от швейцарските ETA, ремонтът може да бъде доста рентабилен сам по себе си. Причината за това е, че можете лесно да получите евтини резервни части. Тук се печели в пълна степен от много добри постижения.
В допълнение, човек може да живее и малко пестеливо, защото колкото по-дълго носи часовник, толкова по-рядко се нуждае от нов модел и по този начин произвежда значително по-малко отпадъци. Следователно тази концепция може да се разглежда като холистична и изключително ценна.

‍Има ли и възможни недостатъци?
Всъщност не могат да бъдат идентифицирани недостатъци, защото механизмите от тази компания са се доказали през годините. Единственият недостатък може да бъде, че производството е доста скъпо и поради това цената на швейцарски часовник, оборудван с такъв механизъм, има тенденция да се повишава. Но качеството си има цена.