За въпроси и поръчки 0882 254583

Швейцарските часовници Tissot

Основана през 1853 г., Tissot е швейцарска марка часовници, чието начало поставят баща и син часовникари Charles-Felicien Tissot и Charles-Emile Tissot. Седалището на Tissot сe намира в Le Locle, Швейцария. Днес часовници Tissot са част от най-голямата компания за производство на часовници в света Swatch Group. Въпреки, че е част от Swatch, Tissot има свои собствени продукти и проекти, включително ръчни часовници и други устройства и системи за измерване на времето. Tissot успява да се превърне в една от най-масовите и популярни марки швейцарски часовници в света. Много постижения и иновации в часовникарската индустрия са дело на марката.
Chasovnici-bg.com:Tissot.jpg
През 1853 г., Тисо създава и започва масово производство на джобни часовници. Тяхно дело е и създаването на първия антимагнитен часовник. През 1930 г., Tissot се слива с друга семейна часовникарска компания, добре известните швейцарски часовници Omega. Часовниците, които са били създадени през това време от обединението Тисо-Омега, сега са редки колекционерски часовници, търсени от много хора, чието хоби са редките стойностни часовници. Дори и днес, компанията все още е една от водещите швейцарски фирми за производство на часовници, които съществуват. От създаването си до днес марка часовници Tissot преминава през впечатляващо развитие, но все пак някои елементи са запазени и до днес, като например седалището, което все още се намира в Le Locle, Швейцария. Голямо постижение, което се дължи и на вливането на марката в Swatch Group е фактът, че часовници Tissot стават по-достъпни и днес могат да се открият в повече от сто и петдесет страни в различни части на света.
Часовници Tissot са официален таймкийпър на редица престижни спортни събития в областта на хокей, колоездене, мотоциклетизъм, фехтовка и лед. Tissot се включва в тези области, за да подпомогне и гарантира точност и прецизност при измерванията в света на спорта. Tissot е официален таймер на състезанията по мотоциклетизъм от най-висок клас MotoGP, както и на състезанията от сериите НАСКАР и на много други, разбира се.
През последните години, компанията е разработила и изпълнила на практика своята T-Touch технология. Часовник Tissot T-Touch е използван и в няколко известни филми на Анджелина Джоли като Лара Крофт Томб Рейдър: Люлката на живота и Г-н и г-жа Смит, където актрисата носи часовника. Някои от официалните рекламни лица за часовници Tissot са Nicky Hayden, Danica Patrick, Michael Owen, Barbie Hsu, Deepika Padukone and Thomas Luthi. Някои от най-известните и впечатлява модели часовници Tissot са например: T-Touch - PRS 516, the T-Navigator 3000 - PRC 200, the T-Sport - PRS 200, the TXL&TXS - PR 50, the Bascule - PRC 100, the Six-T - T-Race MotoGP, the T-Wave - Ice-T, the Equi-T - Diver Seastar Automatic 1000, the Bellflhour - Seastar 660, the Flower Power - V8, the Cocktail - Le Locle and the Heritage - T-Lord. Асортиментът на часовници марка Тисо е толкова голям, че изборът на подходящия часовник на подходящата цена е гарантиран дори и за най-взискателния вкус.

Моделите на Швейцарските Tissot може да разгледате в Мегамол часовници-бг.ком

Google